Project Description

Fox Creek Residence & Studio
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
800sf. Completed 2005
by Aaron Powers/Meghan Hanson

This house is largely a mix of many past houses. It started with a trip to the landfill one day that resulted in our returning with more than we left with. We became aware of a few houses slated for the dump that had not yet been demolished. This was even better.

The house is about 85% salvaged materials – including lumber, doors, chimney pipe, finish materials, and even a Sub-Zero 4’ refrigerator. It features passive solar design with a dark earthen floor that has allowed us to leave the radiant heat off during the winter for three years now. The footprint is made even smaller by 2’ thick straw bale walls. With two people and two large dogs, we needed to plan some space-saving ideas into the home. The dining room table is sunk into the floor and there is a removable floor over it. Part of the redwood barrel shower is a focal point in the living room & the interior rooms have low ceilings allowing the main ceiling to be visible above giving the house a more open feel.

<< Back to Residential Portfolio